RESOLVA Law – Bank & Finans

Appetizer

Frequently Asked Questions (FAQs)

Q1: Hvad er karakteristisk for en juridisk konsulent inden for RESOLVA LAW – Bank & Finans?

En juridisk konsulent inden for Bank & Finans er en jurist, ofte med advokatbaggrund og en del års erfaring, der tilbyder specialiseret juridisk support til virksomheder med henblik på at løse et midlertidigt eller varierende juridisk behov. Oftest besidder en Bank & Finans-konsulent følgende karakteristika:

      1. Høj faglig ekspertise inden for specifikke retsområder.

        1. Omfattende praktisk erfaring fra både advokatkontorer og jurist-stillinger i virksomheder, hvilket skaber fundamentet for en god forretningsmæssig forståelse og en operationel tilgang til opgaveløsningen.

          1. Stor grad af selvstændighed samt evne til at arbejde effektivt og løsningsorienteret med fokus på hurtigt at kunne tilføre værdi.

            1. Omfattende netværk og brancheindsigt.

          Q2: Hvordan fungerer det med en juridisk konsulent fra RESOLVA LAW – Bank & Finans?

          Processen ved engagering af en juridisk konsulent fra RESOLVA LAW – Bank & Finans vil typisk bestå i følgende steps:

            1. Indledende møde, hvor virksomhedens behov, ønsker og forventning til den juridiske support drøftes.

            2. RESOLVAs præsentation af skræddersyet konsulentløsning baseret på det indledende møde. Dette kan være alt fra forslag til konkret opgaveløsning og konsulent, til forslag til rammer for et løbende samarbejde, hvor der stilles en pulje af konsulenter til rådighed inden for et eller flere områder (fx finansieringsaftaler og løbende bistand inden for visse regulatoriske områder).

            1. Indgåelse af rammeaftale og ordrebekræftelse for konsulentopgaven.

            1. Levering af konsulentopgaven.

            1. Løbende evalueringsmøder og forventningsafstemning med kontaktpersonen hos RESOLVA for at sikre, at samarbejdet hele tiden lever op til virksomhedens forventninger, herunder eventuel justering af supporten for at imødekomme det aktuelle behov.

            1. Afslutning eller forlængelse. Ved projektets eller periodens afslutning sørger RESOLVA for en grundig overlevering til virksomhedens interne juridiske ressourcer eller andre relevante interessenter. Hvis virksomheden ønsker at fortsætte samarbejdet, kan ordren nemt forlænges og ydelserne tilpasses de fremtidige behov.

          Q3: Hvad er de væsentligste fordele ved at engagere en juridisk konsulent fra RESOLVA LAW – Bank & Finans?

          Der er mange fordele ved at bruge en juridisk konsulent fra RESOLVA LAW – Bank & Finans til at løse et behov inden for finansieringsret eller compliance:

            1. Specialistviden kombineret med praktisk erfaring: RESOLVAs konsulenter inden for Bank & Finans er specialister i finansieringsret, finansiel regulering eller compliance, og denne specialistviden er kombineret med relevant – og ofte lang – erfaring fra private virksomheder i den finansielle sektor, advokatkontorer, tilsynsmyndigheder og/eller brancheorganisationer.

            1. Hurtig responstid: RESOLVA kan hurtigt mobilisere ressourcerne til at håndtere akutte juridiske udfordringer eller spidsbelastningsperioder hos finansielle virksomheder (fx i forbindelse med tilsynsinspektioner/-henvendelser, regulatoriske ”incidents”, forhandling af komplicerede finansielle kontrakter eller implementering af ny lovgivning).

            1. Integrering i virksomheden: I modsætningen til eksterne advokater arbejder RESOLVAs specialister tæt sammen med virksomhedens interne teams og integreres hurtigt i den daglige drift. De kan både arbejde fra distancen og on-site, afhængig af virksomhedens ønsker.

            1. Omkostningseffektiv løsning: Da en konsulent fra RESOLVA LAW – Bank & Finans engageres på projektbasis, tidsbegrænset eller ad-hoc, er konsulentmodellen ofte den bedste økonomiske løsning set i forhold til en fastansættelse, når det drejer sig om et midlertidigt eller varierende behov eller opgaver, som virksomheder ikke kender det fulde omfang af.

            1. Adgang til markeds-trends og ”best practices” m.v.: Konsulenterne medbringer erfaringer fra forskellige brancher og virksomheder, hvilket gør dem til gode sparringspartnere, som kan se nye perspektiver og løsningsmuligheder.

            1. Medvirken til kompetenceudvikling: Konsulenterne deler aktivt deres viden og bidrager dermed til kompetenceudvikling af virksomhedens interne juridiske kompetencer inden for finansieringsretlige emner.

          Q4: Hvilke typer finansielle virksomheder hjælper RESOLVA LAW – Bank & Finans-teamet?

          Teamet yder juridisk konsulentbistand til en bred vifte af aktører på det finansielle marked, herunder pengeinstitutter, pensions- og forsikringsvirksomheder, fondsmæglere, kapitalforvaltere og investeringsfonde.

          Q5: Kan teamet også hjælpe med compliance-opgaver?

          Ja, teamet omfatter meget erfarne compliancespecialister, som kan hjælpe med hele paletten af complianceydelser, herunder:

            • Udvikling og vurdering af compliance-programmer

            • Udarbejdelse af årshjul og compliancepolitikker og -planer

            • Overvågning af regler, markedsstandarder og praksis, bl.a. ved repræsentation i relevante brancheforeninger

            • Identifikation og mapping af compliance-risici

            • Opfølgning på action plans

            • Rapportering til direktion og bestyrelse

            • Kontrolaktiviteter

            • Vurdering af compliance-risici i forbindelse med konkrete hændelser

            • Bistand i forbindelse med tilsynsreaktioner og -inspektioner
          •  
            • Undervisning og awareness-aktivitete

          Relaterede artikler